Wandelingen in Blankenberge

Na al enkele jaren genoten te hebben van ons vakantieverblijf in Blankenberge weten we perfect waar je lekker kunt tafelen, of genieten van een zalig aperitief, en hebben we onze favoriete adresjes. Maar we vonden het ondertussen tijd ook wat meer over Blankenberge zelf te weten te komen. Het ideale vertrekpunt daarvoor is de website van Blankenberge, en meer bepaald de UiT in Blankenberge-kalender die je hier kunt vinden: https://www.blankenberge.be/events.

Op deze pagina ga je allerhande soorten activiteiten in Blankenberge terugvinden: tentoonstellingen, concerten, beurzen, congressen, sportactiviteiten, enzovoort. Kies hier voor “Begeleide uitstap of rondleidingen” en je krijgt een zicht op de begeleide wandelingen die in Blankenberge georganiseerd worden. Bovendien zijn een aantal van deze wandelingen in Blankenberge met gids gratis.

Wandeling in Blankenberge: Paravang

Zo deden wij mee aan de gratis stadswandeling “Ontdek ons steedje”. Deze wandeling werd georganiseerd door het stadsbestuur van Blankenberge, waarbij we een zicht kregen op het ontstaan en de evolutie van Blankenberge. De gids was een super enthousiaste dame die heel smakelijk kon vertellen, en we hingen dan ook allemaal aan haar lippen. De wandeling zelf duurde 2 uur, maar de tijd vloog letterlijk voorbij. Zo weten wij nu eindelijk de geschiedenis achter het standbeeld van Lippens en De Bruyne vlakbij onze studio, zagen we eindelijk het Casino is van binnen, en weten we zelfs waar het rare hekje aan de Sint-Antonius-Abt kerk vroeger voor diende.

Wandeling in Blankenberge: Lippens en De Bruyne

Andere wandelingen die we zelf nog graag zouden ontdekken zijn de maritieme wandeling en de art-nouveau wandeling. Voor de liefhebbers is er ook nog een kerkwandeling. Kortom, voor elk wat wils, en een aanrader om de beentjes eens te strekken en terwijl de rijke geschiedenis van Blankenberge te ontdekken!

Meer info over wandelingen in Blankenberge: https://www.blankenberge.be/events
Ga zeker ook eens langs bij het Infopunt Toerisme in Blankenberge voor gepersonaliseerde informatie:
https://www.visit-blankenberge.be/infopunt-toerisme

Comments are closed.