De Oesterput in Blankenberge

Aan het zeetje moet je genieten van het lekkers dat de zee te bieden heeft, toch?  Voor bouillabaise gaan wij het liefst naar Brasserie Oosterstaketsel of naar de Griffioen, maar voor een heerlijke visschotel is De Oesterput zonder enige twijfel the place to be! Oesters, verse kreeft, zeevruchtenschotels? De familie Devriendt serveert ze hier al sinds 1885, reeds 4 generaties lang.

De Oesterput Blankenberge
In de winter kan je binnen de traditionele maritieme sfeer opsnuiven en terwijl de chef en zijn team aan het werk zien in de open keuken.

De Oesterput Blankenberge

Bij mooi weer is het dan weer zalig vertoeven op het prachtige terras. Hou er wel rekening mee dat je niet kunt reserveren bij De Oesterput. Tijdens het hoogseizoen kom je dan best ook tijdig (iets voor 12u of iets voor 18u) of het kan soms even wachten zijn op een tafeltje want dit is met recht en reden een zeer populair restaurant. Al krijgt iedereen die komt sowieso een tafel. Een andere optie is een lekkere schotel afhalen, want ook op take-away zijn ze voorzien bij De Oesterput.

De Oesterput Blankenberge

Een heerlijke, en zeer decadente aanrader vinden wij zelf de “Plateau Royal Oesterput”. Hierbij geniet je onder het genot van een heerlijke fles champagne Jacquart Brut Mosaïque van een verrukkelijke zeevruchtenschotel met kreukels, wulloks, garnalen, langoestines, oesters, Alaska snowcrab, messen, krabbepoot, kingkrabpoot, scampi, gamba, Sint-Jacobsnoot en daar bovenop nog een vers gekookte Canadese kreeft. Om vingers en duimen letterlijk bij af te likken 😉

Enkele andere gerechten waar wij al van mogen proeven hebben bij De Oesterput:

  • Mosselen Piet, oftewel de mosselen van de chef
  • Viscasserol “Oesterput”, zeker in de winter een heerlijk smakend stoofpotje van vis!

Genieten doe je hier sowieso als je fan bent van vis- en zeevruchten 😉

De Oesterput
Wenduinsesteenweg 16
8370 Blankenberge
http://www.oesterput.com
De Oesterput op Facebook >

 

Comments are closed.