De wintermaanden kunnen soms wat saai zijn. Het is koud, het is vroeg donker, en vaak hebben we geen zin meer om buiten te komen als dat warme haardvuur brandt. Daarom wordt er in Blankenberge jaarlijks in december een gezellig winterfeest georganiseerd, namelijk Bel’Lumière. Elk jaar genieten hier honderden mensen van de winterse sfeertaferelen. ’s Avonds kan men hier dan tussen 18u en 22u een bezoekje brengen aan de evenementenzone op het Sint-Rochusplein en in de Elisabethstraat in Blankenberge.

Bel'Lumière Blankenberge

Bel’Lumière katapulteert je 100 jaar terug in de tijd…

Zoals de naam Bel’Lumière al verraadt staan vuur en licht centraal tijdens deze drie dagen. De glas-in-loodramen van de kerk en de gevels van historische panden vormen het decor van een waar video- en lichtspektakel. Allerlei bewegende beelden worden met speciale lichteffecten geprojecteerd. Op deze manier wordt het erfgoed van Blankenberge mooi in de kijker gezet en worden de bezoekers volledig ondergedompeld in de sfeer van de Belle Epoque-periode van 100 jaar geleden.

Bel'Lumiere

Om het verleden nog meer tot leven te wekken, lopen er allerlei figuranten rond, volledig uitgedost in de tijd van toen. Bezoekers die zelf in Belle-époque<-ledij langskomen, krijgen de kans om zich stijlvol te laten fotograferen in een authentiek decor. Er wordt zelfs een modeshop georganiseerd met prachtige belle-époquekledij. Voor de kleinsten onder ons is er kinderanimatie, zodat ook zij spelenderwijs de wereld van de belle époque kunnen ontdekken.

Bel Lumiere

Het geheel wordt vervolledigd door enkele live-optredens en verscheidene eet- en drankkraampjes. Met andere woorden, Bel’Lumière brengt allerlei activiteiten voor jong en oud. Wil je graag eens zien hoe het er aan toegaat? Bekijk dan zeker dit leuke videoverslag van Focus WTV.

Oh, en hebben we al gezegd dat Bel’Lumière een gratis evenement is?
Misschien moeten we eind december toch maar eens uit onze warme zetel komen 😉

Bel'Lumière Blankenberge

Meer info >>

Comments are closed.