Authentiek Vissershuis: Huisje van Majutte

Tijdens één van onze wandelingen toen we  onze vakantiestudio So Blankenberge nog maar net gekocht hadden stonden we plots aan het Huisje van Majutte. Dit is het oudste bewaarde en geklasseerde vissershuisje van de Belgische kust. Na 20 jaar werd dit vissershuisje in 2016 terug opengesteld voor publiek. De toegang is gratis mits je er iets consumeert, maar dat doe je daar met plezier (en tijdens de zomer liefst op het terras)! Grote mensen mogen wel niet vergeten bukken bij het binnengaan 😉

Huisje van Majutte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij binnenkomst werden we vriendelijk onthaald en kregen we de tip om eerst eens rond te kijken. Maar goed ook want ons kennende gingen wij anders meteen zitten en iets drinken. In de woonplaats springt vooral de schoorsteenmantel in het oog, maar ook in de zolderruimte is het gezellig vertoeven. Kijk zeker ook eens in de schuif…. Je kunt deze ruimte trouwens huren als vergaderzaal voor inspirerende meetings! Het was een zonnige dag tijdens ons bezoek dus wij kozen er voor om na onze toer door het huisje op het terras neer te ploffen: een idyllisch tuintje met visserskapelletje. Op datzelfde terras of op die koer kan je ook nog 2 toiletten terugvinden met de typische hartjesdeuren van vroeger.

De eigenaar, de vroegere schooldirecteur van 6 scholen in Blankenberge, vertelde ons dat zijn gezin (de familie Gadeyne – Beernaert) het vissershuisje in 2015 kocht. Alles werd authentiek gelaten, en daardoor kan je je goed inbeelden hoe hier vroeger geleefd werd met maar liefst 14 personen! De mondelinge toelichting bij het huisje vonden we heel fijn. Zo is er een link met het schilderij boven op de zolder en de vader van de huidige eigenaar. Tijdens je bezoek krijg je ook een tablet in leen om foto’s van vroeger te bekijken die je enkel in het huisje kunt bekijken, je gaat deze foto’s niet online terugvinden.

Lekkerbekken kunnen hier ook genieten van de typische Slufferkoeken, een soort verloren brood geserveerd met verschillende soorten suiker, witte en bruine chocoladeschilfers en als je geen calorieën telt vraag er dan ook een bolletje ijscrème bij 😉 Heerlijk!

Slufferkoek

 

 

 

 

 

 

Kortom, als je in Blankenberge bent moet je hier gewoon even binnenstappen!

Huisje van Majutte

Breydelstraat 10
8370 Blankenberge
www.majutte.be | Majutte op Facebook

 

Comments are closed.