La Hacienda: voor liefhebbers van de Spaanse keuken

Via de achterkant van het gebouw van onze vakantiestudio So Blankenberge staan we meteen in de Visserstraat met leuke winkeltjes maar ook hele gezellige restaurants waaronder La HaciendaDe eerste avond dat we er passeerden zat het restaurant bomvol, dus hebben we een dagje gewacht en dan maar meteen gereserveerd zodat we zeker een tafeltje hadden.  En het was het wachten waard! Meer dan 30 jaar geleden verhuisde de eigenaar van Tenerife naar Blankenberge. Ondertussen kan men al 20 jaar terecht bij La Hacienda Casa Carmelo voor de heerlijke Spaanse keuken! De inrichting is zeer traditioneel en rustiek waardoor je niet meer het gevoel hebt van in Blankenberge te zijn, maar meteen enkele kilometers verder in Spanje zit.

La Hacienda Casa Carmelo Blankenberge

Aanraders bij La Hacienda

Wij zijn zelf echte Bourgondiërs (lees: grote eters), en één ding is zeker: bij La Hacienda ga je NOOIT met honger van tafel. De porties zijn namelijk zo groot dat een dessertje er echt niet meer bij kon. Hacienda stelt verschillende menu’s voor, inclusief combi’s waarbij drank inbegrepen is. Wij kozen als voorgerecht voor de tapas voor twee personen: patatas bravas met een heerlijk sausje, gemarineerde ribbetjes, lookbroodjes, scampi met look, chorizo en serranoham. We zijn er zeker van dat sommige mensen hier al mee gegeten hebben 🙂 En toen moest ons hoofdgerecht nog komen: Texas Entrecote voor twee met een side-dish (bvb. aardappel in de schil, frietjes, pasta, …) en twee sauzen naar keuze. Wij gingen naast de klassieke pepersaus, ook voor de medium pikante ‘Spaanse’ saus en die was super lekker.

texas steak la hacienda

 

De bediening is heel vriendelijk en attent, en als je je Spaans wilt oefenen zit je hier goed. Hasta la vista La Hacienda Casa Carmelo, want wij komen hier zeker nog terug en volgende keer gaan we voor de Paëlla!

La Hacienda
Vissersstraat 48
8370 Blankenberge
Telefoon: 050 41 04 00

8.261 thoughts on “Restaurant La Hacienda Casa Carmelo