Blankenberge is de laatste jaren echt aan een inhaalmanoeuvre bezig. Zo zijn er bijvoorbeeld de vernieuwde Pier, het havengedeelte dat een facelift gekregen heeft, en de trendy nieuwe strandbars waar je terecht kunt voor lekkere cocktails na een verkwikkende wandeling op de dijk of op het strand … Dit zijn maar enkele van de ingrediënten die Blankenberge voor ons aantrekkelijk maken. Maar wat wij er vooral appreciëren zijn de verschillende lekkere restaurants & brasseries die je er kunt ontdekken. Dit alles maakt Blankenberge tot de ideale bestemming voor een daguitstap, een romantische avond of een langer verblijf met het ganse gezin!

Le Grand Café Blankenberge is een aangename, vrij moderne brasserie gelegen op de zeedijk vlakbij onze studio So Blankenberge, en is toch wel één van onze favorieten voor als we op de zeedijk willen zitten. Brasserie Le Grand Café bestaat uit twee delen. Wij vertoeven het liefst in het voorste lichtrijke gedeelte met zicht op de zeedijk, maar grote groepen kunnen (mits reservatie) met gemak in het achterste gedeelte van het restaurant terecht. Met goed weer kan je op het zonnige buitenterras zitten en het mooie zeezicht meepikken, of de voorbij slenterende toeristen begluren (iets wat wij ook nog al eens durven doen). Hun dagschotel-formule is een echte aanrader, en bestaat ook in full-monty versie inclusief voorgerecht en dessert of soep en koffie voor een schappelijke prijs! In de lekkere gerechten van Le Grand Café zitten heel wat Belgische smaken verborgen. Zo werken ze bijvoorbeeld heel vaak met diverse streekproducten die je op hun website kunt ontdekken.

Ben je van plan om hier elke dag te passeren, vraag dan zeker een klantenkaart aan. Wij hebben de onze alvast op zak en komen hier zeker nog terug 😉

Le Grand Café Blankenberge
Le Grand Café
Zeedijk 145
8370 Blankenberge
WebsiteFacebook

Comments are closed.