Iedereen kent de Pier in Blankenberge, maar ken je ook het Oosterstaketsel? Voor ons was dit alvast een zeer aangename verrassing. Wanneer je vakantiestudio So Blankenberge verlaat ga je naar links en wandel je gewoon door tot het einde van de Zeedijk (helemaal langs de Westkant). Vervolgens kan je op het Oosterstaketsel via een brug een mooie wandeling over zee maken.

Oosterstaketsel Blankenberge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer je bijna aan het einde van deze brug bent bots je op Brasserie Oosterstaketsel, een restaurant midden in zee. Het is hier vrij prijzig, maar zeker de moeite waard voor een speciale gelegenheid.
Je kunt hier voornamelijk terecht voor lunches, vermits ze  ’s avonds niet altijd open zijn (met uitzondering van de zomermaanden) of bvb. enkel voor grotere groepen mits reservatie. Sowieso best op voorhand even bellen om je plekje te reserveren want Brasserie Oosterstaketsel is enorm populair.

Brasserie Oosterstaketsel Brasserie Oosterstaketsel

 

 

 

 
Wij gingen voor hun specialiteit: huisgemaakte vissoep met vergeten noordzeevis (recht uit de zee!), rouille, gruyere en brood. Om duimen en vingers bij af te likken! Een glas wijn er bij en genieten van het adembenemende uitzicht. Meer heb je niet nodig, toch 😉

Brasserie Oosterstaketsel vissoep

 

 

 

 

 

 

 

Er is ook een terras uiteraard meteen met zicht op zee vermits je boven de zee zweeft, dus je kan er ook perfect enkel gaan aperitieven of opwarmen met een lekkere koffie of chocomelk.
Wandel je de brasserie voorbij tot het einde van de brug, dan kan je vissers gaan spotten of wie weet ga jij wel mee vissen?

Brasserie Oosterstaketsel
Oosterstaketsel, 8370 Blankenberge
Meer info: www.oosterstaketsel.be

Comments are closed.